Az egészségkultúra fejlesztése a közművelődésben

A továbbképzés célja, hogy a közművelődési intézményekben, az önkormányzatoknál közművelődési területen dolgozó szakemberek képessé váljanak közvetítő és fejlesztő szerep betöltésére az egészségnevelés területén,

járuljanak hozzá az egészséges életmód kialakításának megalapozásához, az egészségfejlesztéshez, a rekreációs és mentálhigiénés kultúra kialakításához és feltételeinek megteremtéséhez, korrekciójához a családokban és a társadalmi intézményekben, civil szervezetekben, a közművelődés eszközrendszerének segítségével.

A továbbképzésen való részvétellel elsajátítják az egészséges életmód és életminőség, valamint a rekreáció korszerű szemléletét, megszerezik az egészséges emberi magatartás kialakításához, formálásához szükséges kommunikációs és szociális készségeket.

Célzott szakembercsoportjai: települések közművelődésben dolgozó szakemberei, közművelődési intézmények szakmai munkatársai, önkormányzatok közművelődéssel foglalkozó munkatársai, közgyűjteményi intézmények szakmai munkaköröket betöltő munkatársai, civil szervezetek munkatársai, önkéntesei, egyetemi és főiskolai hallgatók.

A jelentkezéshez szükséges képesítési követelmény: középfokú iskolai végzettség és közművelődési, közgyűjteményi vagy civil területen eltöltött legalább 1 év szakmai gyakorlat.

 

A továbbképzési program képzési idejének összes óraszáma: 40 óra

 

A továbbképzés szakmai és vizsgakövetelményei: ismerje az egészséges életmód és életminőség, valamint a rekreáció korszerű szemléletét, váljon képessé a közvetítő és fejlesztő szerep betöltésére az egészségnevelés témakörben.
A képzés során elsajátított elméleti és gyakorlati anyag felhasználásával készítsen egy írásbeli záró dolgozatot munkatapasztalatából vett példákkal.
A záró dolgozat lehetséges témái a tematikai egységek témakörei: kommunikáció – kultúra – életmód; helyi sajátosságok; közművelődés – közösség-egészség; tapasztalatok a közművelődési szakember szemével; testi – lelki harmónia – mentálhigiéné; konfliktuskezelés és technikái.

A továbbképzés részvételi díja: 68 375 Ft
A továbbképzést bentlakásos formában, hétvégére tervezzük.

A továbbképzést a szükséges számú jelentkezés esetén indítjuk el.
A továbbképzés helyszíne: BKMÖ Közművelődési Intézete
6000 Kecskemét, Katona József tér 8.

Jelentkezési határidő: 2011. október 14.

Nyilvántartási szám: 00646-2009

Program alapítás határozat száma: Közm./A/24/2011. (VIII. 17.)

 

Program indítás határozat száma: Közm./I/27/2011. (VIII.17.)

A továbbképzésekkel kapcsolatban információt nyújt:
Dr. Tóthné Bodor Anita
tel./fax: 0676/481-320, mobil: 0630/5870644, e-mail: rendezveny@bacskultura.koznet.hu

CsatolmányMéret
Microsoft Office dokumentum ikonja Jelentkezesi_lap_egeszseg.doc53.5 KB