Értékfeltárás a helyi közösségekben című akkreditált tanfolyam indul Intézetünkben

A program olyan ismereteket közvetít és olyan képességeket fejleszt, amelyek segítségével érthetőbbé és rendszerezhetőbbé válnak a helyi társadalmak közösségi értékei és így hozzásegíti a résztvevőket ahhoz, hogy szakmai tudásukkal, értékfeltáró-közvetítő tevékenységükkel erősítsék közösségeik identitását és a kollektív emberi kapcsolatok minőségét.

A képzés következtében a résztvevők képesek lesznek a településükön található természeti és kulturális értékek feltárására, meghatározására, rendszerezésére, bemutatására és népszerűsítésére, valamint megőrzésére, a fenntartható társadalmi fejlődéssel összefüggő hasznosítására, a saját szakterületükön olyan programok megfogalmazására, melyek alapján elősegítik a jobb, a minőségibb társadalmi létezés kialakulását.

Célzott szakembercsoportjai: települések közművelődésben dolgozó szakemberei, közművelődési intézmények szakmai munkatársai, önkormányzatok közművelődéssel foglalkozó munkatársai, közgyűjteményi intézmények szakmai munkaköröket betöltő munkatársai, civil szervezetek munkatársai, önkéntesei, egyetemi és főiskolai hallgatók.

A jelentkezéshez szükséges képesítési követelmény: középfokú iskolai végzettség és közművelődési, közgyűjteményi vagy civil területen eltöltött legalább 1 év szakmai gyakorlat.

A továbbképzési program képzési idejének összes óraszáma: 40 óra

A továbbképzés szakmai és vizsgakövetelményei: ismerje a kultúra, érték fogalmát, a helyi kultúra és helyi identitás szerepét, jelentőségét. Képes legyen alkalmazni a közösségfejlesztés módszertanát a helyi értékek feltárására.
Képes legyen a településén található természeti és kulturális értékek meghatározására, feltárására, rendszerezésére.
A záró dolgozat témája: a közösségi értékek világát strukturálisan és funkcionálisan rendszerező, az adott település társadalmának specifikumait hordozó értéktár készítési terv elkészítése.

A továbbképzés részvételi díja: 52 750 Ft

A továbbképzést a szükséges számú jelentkezés esetén indítjuk el.

A továbbképzés helyszíne: BKMÖ Közművelődési Intézete
6000 Kecskemét, Katona József tér 8.

A továbbképzés tervezett időpontja: 2011. október 27-28., november 3-4.

Jelentkezési határidő: 2011. október 14.

Nyilvántartási szám: 00646-2009

Program alapítás határozat száma: Közm./A/23/2011. (VIII. 17.)

Program indítás határozat száma: Közm./I/26/2011. (VIII. 17.)

 

További információ: Dr. Tóthné Bodor Anita, 76-481-320, rendezveny@bacskultura.koznet.hu

 

CsatolmányMéret
Microsoft Office dokumentum ikonja Jelentkezesi_lap_ertek.doc53 KB