Adatszolgáltatás kulturális statisztikához

Adatszolgáltatás kulturális statisztikához

A kulturális statisztikához adatszolgáltatásra kötelezett – a 257/2010. (XI. 9.) Korm. Rendelet alapján – valamennyi alapfeladatként közművelődési tevékenységet folytató költségvetési szerv, társadalmi szervezet, egyesület, alapítvány, gazdasági társaság, vállakozás.

Ezzel kapcsolatos levelünket 2012. február 07-én küldtük el a települések jegyzőinek, feberuár 20-án pedig mindazok számára, akik a tavalyi évben végeztek adatszolgáltatást.

Az adatszolgáltatás elmulasztása szabálysértési eljárást vonhat maga után. Kérjük, hogy az adatlapot a rendelkezésére álló nyilvántartás alapján töltse ki, az összevont, vagy többcélú szervezetek esetében csak a közművelődési tevékenységre vonatkozó személyi, tárgyi, pénzügyi és működési adatokat szerepeltesse! Amennyiben nem végzett 2011-ben közművelődési munkát, akkor is töltse ki az adatlap alapadatok rovatait!

A „nullás” adatszolgáltatás is a jelentési kötelezettség teljesítésének minősül. Fontos információ továbbá, hogy a Nemzeti Kulturális Alap a pályázataihoz feltételként támasztja a statisztikai adatszolgáltatás teljesítését, és kötelező mellékletként írja elő az erről szóló igazolást (szállítólevél másolat).

A kulturális statisztikai adatgyűjtő rendszer már 2011. januárjától működik, a http://kultstat.nefmi.gov.hu oldalról elérhető. A közművelődési statisztikai lap kódszáma (OSAP): 1438. Minden adatszolgáltatót arra kérünk, hogy az aktuális kötelező adatszolgáltatást ezen a rendszeren keresztül teljesítse. Azoknak a szervezeteknek, akik az előző évben is elektronikusan szolgáltattak adatokat, nem kell újra regisztrálniuk, az előző évben rögzített e-mail címmel és jelszóval be tudnak lépni a rendszerbe. Ha az adatszolgáltató véletlenül nem emlékezne a jelszóra, a főoldalon az „elfelejtett jelszó” gombra kattintva kérhet újat.

Regisztrálniuk csak azoknak a kitöltőknek kell, akik korábban ezt nem tették meg. Az új adatszolgáltatók regisztrációját intézményünknek kell jóváhagynia, csak ezt követően kezdődhet meg az adatlap kitöltése.

Az előző évben is elektronikus úton jelentők alapadatai megtalálhatók a rendszerben, az „intézménykereső” segítségével ki kell választani az intézményt/szervezetet és megkezdhető a jelentés. Az adatszolgáltató alapadatait nem kell újra rögzíteni, módosítást csak változás esetén végezzenek. Kérünk minden adatszolgáltatót, hogy mielőtt az alapadatokat módosítanák, győződjenek meg róla, hogy biztosan a keresett szervezet adatlapját nyitották-e meg. (Pl.: Petőfi Sándor Művelődési Ház több is van a megyében, még több az országban. Az intézmény nevén túl javasoljuk a település azonosítását is.

 

A programból kinyomtatott szállítólevél egy példányát vezetői aláírással hitelesítve kérjük megküldeni intézményünknek. (A „Szállítólevél nyomtatása” gomb csak a végső véglegesítést követően jelenik meg az adatlapon.)

 

Postacím: BKM Közművelődési Intézet, 6000 Kecskemét, Katona József tér 8.

Beküldési határidő: 2012. március 1.

 

Intézményünkben a közművelődési statisztikával kapcsolatos felvilágosítást Kiss Anna munkatársunk nyújt a 0676/481-320/104-es mellék, vagy a 0630/279-0104-es telefonszámon, vagy a statisztika@bacskultura.hu e-mail címen, munkaidőben.

Az alábbi linkről elérhető egy táblázat, mely segít(het)i év közben az adatgyűjtést, a jövő évi statisztikához.

http://baralib.hu/kulturalis-statisztika-nyilvantarto