Régi Homokozó

Ezen az oldalon a Google + felületen 2016-2019-ig létezett Innovációs Homokozó bejegyzései találhatók meg.

psl • 11 február 2019

Na, az van, hogyha lementem a falamat, akkor abban benne vannak azok a cikkek, amit ide tettem fel, de itt a közösség lementésében csak a linkek vannak bent. Hááát...

Szerző
KoszeczSandor
psl • 10 február 2019

Jópofa a Google mentés funkciója. Lementettem a közösségünket, erre itt az eredmény... Szóval egy linkgyűjtemény olyan URL címekre, amelyek meg fognak szűnni... Akkor most mi van? Segítsetek!

Szerző
KoszeczSandor
psl • 4 november 2018

Az jutott eszembe, hogyha a Google meg akarja szüntetni a Google+-t, akkor igazán kinyithatná a kódot open source-ra és azt fel lehetne tenni egy decentralizált hálóra. Mert olyan macerás lenne ezt a jó kis közösséget elköltöztetni innen... :)

Szerző
KoszeczSandor
psl • 28 szeptember 2018

Számomra nem politikai, hanem közösségszervezési- és fejlesztési szempontból érdekes és tanulságos írás. Lehet látni az amatőrizmust, azt is, hogy a közösségek felkent képviselőit mennyire átlépte az idő, de ez így testközelből mégis más. Szóval ma azok, akik közösségeket akarnak vezetni, még egy egyszerű megbeszélést sem tudnak levezetni.

Szervezetfejlesztési szempontból azok lesznek a befutók (bárhol legyenek is), akik valódi közösségszervezést- és fejlesztést tudnak generálni.

https://444.hu/2018/09/18/vegre-valaki-tokeletesen-megirta-miert-kap-ki-ennyire-az-ellenzek-az-idokozi-valasztasokon

Szerző
KoszeczSandor
psl • 22 szeptember 2018

Erről szerintem mindenképpen beszélni kell, mert amikor egy állam pontoz (Kína), akkor az diktatúra, ha viszont egy multi cég csinálja ezt a dolgozóival, akkor az okés. Az éremnek két oldala van. Az egyik a mérés nélküliség kapcsán a sötétben tapogatózás, a másik a mérés által az adatvezérelt döntéshozás. De ez nem azt jelenti, hogy elfogadom a kínai mintát. Csak jelzem, hogy erről beszélni kell. A cél az lehet, hogy a személyes szabadság mellett valósulhasson meg az adatvezérelt döntéshozás. De ez most pillanatnyilag fából vaskarika. De tényleg az?

https://24.hu/tech/2018/09/21/kina-szocialis-kreditrendszer-megfigyeles-diktatura/

Szerző
KoszeczSandor
psl • 16 július 2018

A kézenfekvőnek tűnő – de korántsem ilyen – megoldásokhoz azt a készséget kell kialakítani a fiatalokban, hogy képesek legyenek gyorsan befogadni a világból érkező információözönt, kritikus, kételkedő hozzáállással szűrjék és értelmezzék azt, majd kialakítsák a véleményüket és szabadon engedjék a fantáziájukat.

http://hvg.hu/kkv/20180716_Amit_ma_a_gyerek_fejebe_vernek_ot_evig_lesz_hasznalhato_tudas

Szerző
KoszeczSandor
psl • 28 június 2018

Az új világ új kultúrája... Hiszen a munkának és a gazdaságnak is van kultúrája. És enélkül nem értjük meg, hogy mi történik...

"Ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a technológia fejlődése drasztikusan alakítja át a munkaerőpiacot - már ma is vannak olyan munkaköreink, amelyekről néhány évvel ezelőtt nem is hallottunk, és ez a trend csak gyorsul..."

https://www.penzcentrum.hu/karrier/itt-a-magyar-telekom-joslata-drasztikus-atallas-jon-a-hazai-munkaeropiacon.1067738.html

Szerző
KoszeczSandor
psl • 16 június 2018

Nem tudom, mit írjak. A közösségi szakmában egy közösségi korban páratlan lehetőség van. De a szakma még mindig ott van megakadva, hogy mi kell a szakmává váláshoz. Vagyis önmagára sem tekint szakmaként, amikor meg a piacképes tevékenységek ezzel nem vacakolnak, csak teszik a dolgukat. Szóval a közösségi szakma piacképes lehetne, hiszen minden piacképes ismerősöm közösséget épít. De mégsem az, mert nincs meg hozzá a kultúránk. Fel sem vetődik ennek a lehetősége. Mondanám azt, hogy teremtsünk értéket, de csak elvont értékben tudunk gondolkozni. A lean szemlélet alapján érték az, amiért a vevő fizet. A vevő ezért a szakmáért ennyit fizet. Ennyire tartja értéknek. A szakma önmagát pedig ennyire sem. Meg kellene tanulni kulturális alapon helyi gazdaságot fejleszteni, amelynek része a saját gazdaság is. Ehhez azonban üzleti kultúrára lenne szükség. De ennek az igénye sincs jelen. Még nyomokban sem.

http://m.hvg.hu/gazdasag/20180606_Kulturkubikos_vagyok_otvenezerert

Szerző
KoszeczSandor
psl • 29 április 2018

Közösségi tér újragondolva.

Originally shared by Sipos Ottó

Frei kávézó a könyvesboltban. Az online könyv értékesítés korában üdítő élmény a kávézó és a könyvesbolt találkozása. Jó itt lenni #freicafe #arkad #libri #konyvesbolt #kavezom #kavezo #hellozuglo #kultura #cafe https://buff.ly/2HCQ7qw

Szerző
KoszeczSandor
psl • 15 április 2018

Az ember alapértelmezett programja, hogy meg akarja érteni világát. Mindig keresi az összefüggést a valóságban. De mi van akkor, ha a valóság annyira komplexé válik, hogy már nem érti az alap összefüggéseket sem? Megszűnik a megértés vágya? Aligha. És úgy tűnik, hogy ez az alternatív valóság mainstreammé válásának egy lehetséges oka. Egyszerű válaszokat ad egyszerű embereknek, amelyek érhetők. Az értelmiség felelőssége ilyenkor fokozottan megnő. Hogyan lehet úgy leegyszerűsíteni a mai valóságot, hogy érthető legyen? A valóságtól való elszakadás ugyanis összeomlásához vezet.

"2018-ban a globális világot sikeresen befolyásoló céget olyan VALÓSÁGRA lehet építeni, amit SENKI nem ért, választásokat nyerni pedig olyan valóságosnak nehezen mondható TÖRTÉNETEKRE, amit MINDENKI."

https://medium.com/doransky/val%C3%B3s%C3%A1g-cf034df7ae41

https://medium.com/doransky/val%C3%B3s%C3%A1g-cf034df7ae41

Szerző
KoszeczSandor