You are here

Vessző-, gyékény- és szalmafonó tábor Tiszaalpáron

A Duna-Tisza Közi Népművészeti Egyesület 2011. július 4-től 9-ig Tiszaalpáron vessző-, gyékény-, szalmafonó kézműves tábort szervez.

A tábor részvételi díja 5 napra 25.000,- Ft, DTK Egyesületi tagoknak 20.000,-Ft, ami tartalmazza a szállás költségét, az ebéd és vacsora költségét. A vessző,  gyékény, szalma anyagköltségét mindenki a felhasználás mértékében önállóan rendezi. (Természetesen az elkészített tárgyakat hazaviheti.)

A résztvevők idén is a Tiszaalpári campingben, 4 személyes faházakban lesznek elszállásolva. ( Hálózsákot vagy ágyneműhuzatot mindenki hozzon magával!)

 Az ebédet és a vacsorát a helyi vendéglő biztosítja. A reggeliről mindenki önállóan gondoskodik.

A készműves foglalkozáshoz szükséges eszközöket: kést, ollót, metszőollót, zsákvarró tűt valamint  kényelmes ruhát, fürdőruhát mindenki hozzon magával! 

Tervezett programok:

Kosárfonás:

Hántolt-, hántolatlan-, valamint zöldvesszőből a legalapvetőbb hagyományos háztartási tároló kosarak ( kenyeres-, gyümölcsös- és krumpliskosár) fonása

Szakmai vezető: Kanalas János vesszőfonó, népi iparművész

Gyékényszövés:

A gyékény szövés-fonás tanítása során alátétek, dobozok, tárolók különböző technikával történő elkészítését szeretnénk megismertetni az érdeklődőkkel.

Szakmai vezető: Fekete Jolán gyékényfonó

Szalmafonás:

E kézműves munka során a hagyományőrzés céljából szeretnénk megismertetni a jelenlévőkkel az aratási jelképek ( borona,  esőcsiga, aratókoszorú ) fonását.

Továbbá apróbb gyerekjátékok egér, teknős, valamint botbábuk készítésének módjával valamint egyszerűbb karácsonyfa díszek megfonásával ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Szakmai vezető: Csáki Ildikó szalmafonó

 

Jelentkezni lehet Kanalas Jánosnál a 06 76/424-497 vagy a 06 30 5072064 telefonszámon.

További információ: Csáki Ildikó, e-mail cím: csakiildiko@ t-online.hu

 

Sminkválasztó

Belépés

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 2012. All Rights Reserved.