You are here

Bács-Kiskun Megyei Fúvószenekarok Találkozója

Intézetünk a kialakult hagyományoknak megfelelően kétévente szervezi meg a megyei találkozókat. Az idei évben május 21-én Kiskőrös adott otthont a Bács-Kiskun Megyei Fúvószenekarok Találkozójának. Programunk szervesen illeszkedett a Városalapítók Napja és Országos Rétesfesztivál (2011. 05. 20-22.) rendezvénysorozathoz.

Helyszín: Szabadtéri Színpad.

A találkozóra 8 megyei zenekar jelentkezett.

Bátyai Danubia Ifjúsági Fúvószenekar Karmester: Szklenka István

Forgó Zoltán Ifjúsági Fúvószenekar, Bácsbokod Karmester: Schaffer Tamás

Hajósi Ifjúsági Fúvószenekar Karmester: Czipták Zsolt

Hartai Nemzetiségi Ifjúsági Fúvószenekar Karmester: Bogdán János

Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar Karmester: Gáspár Csaba

Kiskunmajsai Ifjúsági Fúvószenekar Karmester: Bozóki János

Kiskőrös Város Fúvószenekara Karmester: Gmoser István

Madarasi Gyermek- és Ifjúsági Fúvószenekar Karmester: Szente Alfonz Gergely

A találkozó a zenekarok és a kiskőrösi mazsorettek látványos bevonulásával kezdődött. Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere köszöntötte a nagy létszámú fúvós csoportokat és a közönséget.

A program további részében a zenekarok mutatkoztak be, 20 – 25 perces zenei blokkokkal szórakoztatták a nézőket – hallgatókat.

A fináléban Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere, a találkozó díszvendége, megköszönve a fúvószenekarok kiemelkedő munkáját, kiosztotta a karmestereknek a találkozó emlékére készített okleveleket, majd vezényletével az összes zenekar (300 fő) előadta a Szamos-menti- és Fejérvári indulót, mellyel hatalmas sikert arattak, a közönség visszatapsolta a különleges produkciót.

A karmesterek szakmai megbeszélést is tartottak Csizmadia ezredes vezetésével.

A mozgalmas program után a vendéglátó kiskőrösiek és a vendégzenekarok elfogyasztották vacsorájukat, amit önkéntesek segítségével főzettünk meg.

Segítőink a Petőfi Sándor Művelődési Központ munkatársai, a zeneiskola és Kiskőrös Város Fúvószenekarának vezetősége illetve Kiskőrös Város Fúvószenekarát és Mazsorett Csoportját Támogatók Egyesületének önkéntesei voltak.

Köszönet érte!

 

Sminkválasztó

Belépés

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 2012. All Rights Reserved.