You are here

Kálmán Lajos Országos Népdaléneklési Verseny Kecskemét, 2010. szeptember 17.

 

 

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közművelődési Szakmai Tanácsadó és Szolgáltató Intézete a KOTA támogatásával idén is megrendezi a Kálmán Lajos Országos Népdaléneklési Versenyt a magyarországi és határon túl élő magyar középiskolások részére.

A versenyre idén is a Kecskeméti Református Gimnázium Dísztermében kerül sor,  2010. szeptember 17-én 9.00 órától, melyre minden népdalkedvelőt szeretettel várunk.

 

A megmérettetésre 14-19 éves középiskolás diákok nevezhettek  szólist,a kamara és együttes  kategóriákban.

A versenyre jelentkezőknek két népdalcsokorral kell készülni, az egyik egy szabadon választott tájegységé, a másik lakókörnyezetükhöz kapcsolódó (településükön, megyéjükben gyűjtött, vagy a térség neves népzenekutatója által lejegyzett dallamokból álló) füzér.

A versenyzőket idén is szakértő zsűri értékeli, melynek tagjai lesznek:

Dr. Olsvai Imre, népzenekutató, a zsűri elnöke 

 

Dr. Gerzanics Magdolna, népzenekutató 

 

és Birinyi József, népzenekutató, népzenész

Az idei évtől a KÓTA saját minősítési rendszerébe tagosította rendezvényünket, így a jelentkezők térségi vagy országos KÓTA minősítést nyerhetnek el a részvétellel.

Bővebb információ a rendezvényről Kullai Anikótól kérhető a Bács-Kiskun Megyei Közművelődési Intézet címén (6000 Kecskemét, Katona József tér 8.) vagy a 76/481-320-as telefonszáman, illetve az ugyfelszolgalat@bacskultura.koznet.hu e-mail címen.

 

 

Sminkválasztó

Belépés

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 2012. All Rights Reserved.