Kollabor hírei

A KOLLABOR rajta van az Edison100-as listán!

1 hónap 1 hét ago

Büszkék vagyunk, hogy részesei lehetünk annak a 100 hazai, innovatív és jövőbarát kezdeményezésnek, akik kiemelten tesznek azért, hogy óvodások és iskolások jövőben kritikus tudását és készségeit fejlesszék iskolai kereteken túl. www.edisonplatform.hu Nagyon köszönjük a jelöléseket és a Edisonplatform Gondolkodó Körének döntését, hogy bizalmat szavaztak nekünk idén! #edisonplatform #edison100 #kidsbuildfuture Szavazz ránk, mint az  Edison100 közönségkedvenc […]

The post A KOLLABOR rajta van az Edison100-as listán! appeared first on KOLLABOR.

Sándor

Angol nyelvi tábor a KOLLABOR-ban – English by discovering

2 hónap 1 hét ago

Hogyan foglalnád össze az angol tábor lényegét néhány szóban? Nem könnyű megszólalni angolul… vagy mégis? Képzeld el, hogy a zsebedben egy repülőjegy Londonba, kimész a reptérre, check-in, landol a géped és utána 4 napig nyüzsög körületted a világ! Well… could be … really… yup … és lehet, hogy csak ennyi a titok? Nagyon sokan beszámolnak […]

The post Angol nyelvi tábor a KOLLABOR-ban – English by discovering appeared first on KOLLABOR.

Sándor

Programozás Micro:bit segítségével

2 hónap 2 hét ago

Azt tudtad, hogy a mai digitáis korszakban lényegében minden szakma informatikai szakmává válik? Az írástudás része a digitális írástudás is, melyhez elengedhetetlen a programozás ismerete. Gyere, ismerd meg és fedezd fel az alapokat! Programozz, építs robotot, lépj be a jövőbe! Június 28-án indul az idei nyár első Micro:bit tábora. Ha szeretnél jönni, akkor a július […]

The post Programozás Micro:bit segítségével appeared first on KOLLABOR.

Sándor

Mitől van olyan finom illata a péksütinek?

2 hónap 3 hét ago

A péksüti finom illatát a késztés során képződő különböző vegyületek bonyolult kombinációja adja. Ezeknek a vegyületeknek a jelentős része már eleve jelen van a tésztában, de ez még nem az az illat, amit sütés közben érezhetünk.  Az élesztő cukrokat szén-dioxiddá bontó erjedési folyamatai során képződik a tészta fő illatanyagainak legnagyobb része. A héj barna színe […]

The post Mitől van olyan finom illata a péksütinek? appeared first on KOLLABOR.

Sándor

Érezted már a frissensült péksüti mennyei illatát?

2 hónap 3 hét ago

Nem csak kifli táborban nemcsak a péksüti mennyi illatát kóstolhatod meg, hanem magát a péksütit is. Mire számíthatsz még? Mikó Melinda ifjúsági szakember és frissensült pék nyilatkozik a tábori terveiről.    Hogyan foglalnád össze a tábor lényegét néhány szóban? Kislányként mindig ámulattal töltött el, hogy a nagymamáim milyen szépen és gyakorlott mozdulatokkal nyúlnak a tésztához. Végtelenül hálás […]

The post Érezted már a frissensült péksüti mennyei illatát? appeared first on KOLLABOR.

Sándor

Filmes tábor Békéscsabán – 2020

2 hónap 3 hét ago

Éber Tamás foglalkozásvezető beszámolója a 2020-as filmes nyári táborról. Tudtad, hogy idén nyáron öt héten keresztül filmeztünk a gyerekekkel a Kollaborban? Már az sem volt szokványos, hogy egy online vetélkedőn való eredményes részvétellel lehetett bejutni a táborokba, s itt lézervágással, 3D nyomtatással, robotprogramozással, videójáték készítéssel, a konyhában pedig a Zero waste-tel ismerkedhettek meg, emellett még […]

The post Filmes tábor Békéscsabán – 2020 appeared first on KOLLABOR.

Sándor

Meglepetés a 2021-es nyári táborokhoz

3 hónap ago

Hoznád a tesódat, vagy a barátaiddal jönnél? Vagy egyszerűen ez az időszak az átlagosnál nehezebb volt? Akkor van egy kis meglepetésünk! Nem kérdezünk semmit, hiszünk neked! A tábor rendelési oldalán írd be ezt a kuponkódot, ha szeretnél 10% kedvezményt a végső árból: KOLLABORTABOR10 Ne felejtsd el meghívni a bartaidat és/vagy hozni a tesódat! A kuponkódok […]

The post Meglepetés a 2021-es nyári táborokhoz appeared first on KOLLABOR.

Sándor

KOLLABOR kihívás – 2021

3 hónap ago

A KOLLABOR Természettudományos Élményközpont 2021-ben is megrendezi a kihívást 3-8. osztályosok részére, amely nyereményeként tábori részvételt lehet nyerni. Ajánljuk a kihívást mindazoknak, akik mindig kíváncsiak és szeretnek mindig új dolgokat felfedezni.  Beküldési határidő: 2021.  július 15. csütörtök 18 óra.  Ha 100%-ban helyesen töltöd ki a feladatlapot, akkor a második nyári tábort ajándékba adjuk, így egy […]

The post KOLLABOR kihívás – 2021 appeared first on KOLLABOR.

Sándor

A mikrotápanyagok világa

3 hónap ago

Az vagy, amit megeszel! Táplálkozásunk alapjaiban határozza meg szervezetünk működését, teljesítőképességét! Amikor táplálkozásról beszélünk, legtöbben csak a makrotápanyagokra, vagyis fehérjékre, zsírokra és szénhidrátokra gondolnak, és elfeledkeznek azokról az apró molekulákról, kémiai elemekről, amelyek mint egy karmester összehangolják, irányítják szervezetünk működését: a mikrotápanyagokról. A mikrotápanyagok, vagyis a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek a makrotápanyagokkal ellentétben nem […]

The post A mikrotápanyagok világa appeared first on KOLLABOR.

Koszecz
Ellenőrizve
1 óra 32 perc ago
Kollabor hírei
KOLLABOR | Természettudományos Élményközpont
Feliratkozás a következőre: Kollabor hírei hírcsatorna